tisdag 2 september 2014

VasVad bör man då tänka på när man har kroppsformen vas? Man skulle kunna säga att en vas är som en timglasfigur, men har inte riktigt lika markerad och inåtgående midja och tenderar till att ha en mindre rumpa. Det gör att vasen får en lite längre överkropp än den klassiska timglasfiguren.  Som vas har man många feminina kurvor, vilket gör att de är relativt enkla att klä, men många med denna kroppsfigur kan känna sig osäkre över deras ofta större bröst och armar. 

Vilka kläder passar då en typisk vas? Jo, som en vas bör man satsa på relativt klassiska snitt i kläderna, då vasen har en av de mest feminina kropparna vilket de mer klassiska snitten brukar framhäva. Tycker man att klä sig klassiskt är lite tråkigt, så behöver man inte bara kör på det, man kan fortfarande ha mönster och färger, utan det är snitten i kläderna som är det viktigaste. Som vas bör man också tänka på bysten, då vasen ofta har relativt stora sådana. Det man bör tänka på är att man inte ska ha löst sittande toppar, då det kan göra att man ser ut som en klump istället utan former, vilket verkligen inte är sant när man har en vacker, nästan timglasfigur. Därför bör man satsa på jackor/kavajer som går in i midjan och ger ännu mer en illusion av en timglasfigur.

 Katy Perry har en typisk Vas figur och bär därför en klassisk pennkjol och har en topp med 
puffiga armar för att göra illusionen av överarmarna mindre. 

Vad bör man som vas då undvika? Ofta känner sig vasen osäker kring sina överarmar, vilket är just anledningen till att man inte bör ha toppar utan ärmar, då det ger illusionen av en mer avlång kropp, istället för kvinnlig. Man bör istället satsa på toppar med trekvartslång ärm, som gärna är lite puffig vid axeln och sedan smalnar in efter armbågen. På nederdelen av kroppen vill man framhäva rumpan, viket gör att pennkjolar med en hög midja är ett utmärkt val för vasen och vill man hellre ha klänning så ska man satsa på en klänning som ger stöd till kroppen och visar dina kvinnliga former och accentuerar midjan. I byxväg bör man satsa på helt raka jeans vilket ger illusionen av att vara ännu längre och sedan avsluta med ett par sexiga nätta skor, gärna med en klack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar